Ieder mens heeft een mooie kern en een sterke eigen innerlijke kracht. Gebeurtenissen in je leven kunnen er voor zorgen dat je deze mooie kern niet altijd meer voelt. Met de metafoor van de regenboogboom kun je jouw eigen innerlijke kracht terugvinden.

Dragon fly van Ellen Vaman
Dragon fly van Ellen Vaman

De Regenboogboom is er voor kinderen en hun ouders die om wat voor reden dan ook plotseling de controle over hun leven verliezen en zich daardoor uiterst kwetsbaar voelen.

Het is hun droom alle kinderen en ouders van de wereld te laten schitteren en te laten ervaren dat ze van binnen de kracht en de moed hebben om alle uitdagingen aan te kunnen.

De Regenboogboom toont je de weg naar je eigen veilige plek. Een plek zonder ziekte, angst of pijn. Wij noemen dat het Regenboogbos, een metafoor voor een veilige droomplek. Een plek waar je je eigen innerlijke kracht kunt terugvinden.

Om de veilige plek van de kinderen en ouders makkelijk terug te vinden krijgen zij een kristal. Wanneer je het zonlicht op je Regenboogkristal laat vallen verschijnt er een prachtige regenboog. Zo toont de Regenboogboom mensen de weg naar hun eigen veilige plek waar ze telkens opnieuw kracht kunnen opdoen.

 

“Laat je zelf weer schitteren!”

 

Als coördinator en bezoekleidster voor Stichting de Regenboogboom heb ik gewerkt in het Alkmaarse Oranjehuis (blijf van mijn lijf huis) en het Medisch Centrum Alkmaar. De methodiek van de Regenboogboom is vaak een mooi element in mijn coachingstraject.