MaGuSie Marja Verduin iedere verandering begint bij jezelf
Praktijk MaGuSie-Coaching

EMDR (holistische)

Terug naar Methodes

EMDR

EMDR (Eye Movement, Desensitisation and Reprocessing) is een zeer effectieve behandelmethode om trauma of een schokkende, diep teleurstellende danwel nare ervaring te verwerken die in het hoofd en het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen.

De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op stemming, gedrag en levensgeluk. Dit kan gaan om een recente gebeurtenis of iets van vele jaren terug. Voorbeelden daarvan zijn mishandeling, een overval, ongeval, pesten, diagnose van een ernstige ziekte, een miskraam, of het verlies van een familielid.

Van een trauma hoeft men zich niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kunnen levensvreugde en zelfvertrouwen vele jaren later nog sterk beïnvloeden.

EMDR is een zeer eenvoudige behandelmethode om deze ervaringen te verwerken die in het hoofd en gevoel een nadrukkelijke rol blijven spelen. Met een enkele EMDR sessie kan worden bereikt wat anders jarenlange verwerking vergt, of een continue psychische druk blijft geven.

Holistische EMDR

Met holistische EMDR pak je aan trauma gekoppelde gedachten, beelden, gevoelens en ongewenste overtuigingen aan. Deze worden stap voor stap losgekoppeld van de traumatische gebeurtenis/ ervaring en vervangen door gewenste beelden en gewenste overtuigingen.
Ook wanneer men zich de gebeurtenis niet kan herinneren, kan een trauma toch effectief worden aangepakt. Vanuit de symptomen wordt dan tijdens jouw sessie de onderliggende gebeurtenis zichtbaar gemaakt.
Vanuit de holistische visie wordt er tevens rekening gehouden met het familie systeem, aura, chakra’s en aarding, om het verwerkingsproces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Ik gebruik de holistische EMDR als onderdeel van het coaching traject, en nooit als alleenstaande behandelmethode.